1η Λαϊκή Πεζοπορία στα βήματα του Αρχαίου Δήμου Αλίμου

Νεα & αρθρα

1η Λαϊκή Πεζοπορία στα βήματα του Αρχαίου Δήμου Αλίμου

  Ευχαριστούμε για την παρουσία και το άνοιγμα της 1ης Λαϊκής Πεζοπορίας στα βήματα του Αρχαίου Δήμου Αλίμου, τον Δήμαρχο μας κ. Ανδρέα Κονδύλη, την Αντιδήμαρχο κ. Εύη Δουδωνή, τον Πρόεδρο του ΘΟΠΑΑ κ. Στέφανο Διαμαντή, τον κ. Κωνσταντίνο Τσίπηρα από την Διαδικτυακή Ομάδα Αστικής Πεζοπορίας, τον κ. Παναγιώτη Πλέσσα από τον Σύλλογο Ευώνυμος, τον συγγραφέα κ. Αντώνη Καλογήρου, τον σπηλαιολόγο κ. Γιώργο Κατσιαβό και όλους όσους συμμετείχαν στην πεζοπορία, η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία υπό βροχή, χωρίς να μας πτοήσει. Διάρκειας 4ων ωρών που συνδέει το Άνω με το Κάτω Καλαμάκι, περνώντας από όλες τις Αρχαιο-Ελληνικές και Βυζαντινές Αρχαιότητες.
Με ξεναγό τον Πατέρα Διονύσιο Κατσούλη, αποκομίσαμε πολλές και πλούσιες γνώσεις για τον σπάνιο Ναό του 4ου μΧ. Αιώνα, που βρίσκεται στον περίβολο του Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής, για το σπουδαίο αρχαίο θέατρο του αρχαίου Ευωνύμου, καθώς και για την ιστορική εκκλησία (11ος – 13ος αι. μχ.) των Εισοδίων της Θεοτόκου Τραχώνων που βρίσκεται στο κτήμα Γερουλάνου. Ανηφορίζοντας στο λόφο Πανί απολαύσαμε την Θέα αλλά και οι πολυπληθείς γνώσεις του κ. Κώστα Τσίπηρα, μας μετέφεραν σε μια άλλη εποχή, γνωρίζοντάς μας στοιχεία της πόλης μας που αγνοούσαμε. Στον τελικό μας σταθμό στην παραλία του Αλίμου δώσαμε ραντεβού για την 2η Λαϊκη Πεζοπορία την επόμενη χρονιά !!
Όλοι μαζί, μια παρέα εμπλουτίσαμε τις γνώσεις μας, γνωρίσαμε την ιστορία της πόλης μας, ανταλλάξαμε απόψεις, ξεφύγαμε για λίγο από τα καθημερινά μας προβλήματα και παράλληλα προσφέραμε στο σώμα μας, ευεξία, μετά τις Χριστουγεννιάτικες καταχρήσεις!!

… ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ
… ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ

20160110_104028 (Medium)

Have your say